expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


6 tipů při údržbě auta v zimním období


Zima se blíží as tím souvisí i vyšší pozornost vašemu autu. Přece jen údržba vozidla v zimě vyžaduje více času než v létě a je třeba myslet na několik věcí. V tomto článku vám přinášíme 6 tipů při údržbě auta v zimním období. Pojďme se na ně podívat!



1. Prevence proti rzi

Sníh a led jsou nebezpečné - a nemáme na mysli jen jízdní podmínky. Rozpouštědla, která se dostávají na vozovky během nepříznivého počasí, mohou sžírat rám, brzdová vedení a panely karoserie vašeho vozidla.

Pokud musíte jezdit během nepříznivého počasí a víte, že na cestě jsou úpravy, určitě co nejdříve opláchněte podvozek svého auta . Můžete to udělat v autoumývárce nebo doma se zahradní hadicí, ale je důležité co nejdříve smýt tyto chemikálie a soli.

Abyste předešli předčasnému rezivění, můžete si na auto nainstalovat i elektronické zařízení pro prevenci koroze. Toto zařízení posílá malý elektrický proud přes rám vašeho vozidla, někdy ve spojení se speciálními nátěry, aby se zabránilo rezivění.

Rádi vás k tomu připravíme

2. Často kontrolujte tlak v pneumatikách.

Kolísání teplot může znamenat změny v tlaku v pneumatikách, což může vést k poškození pneumatiky, špatné kontrole jízdy a vyšší spotřebě paliva. V návodu k obsluze naleznete doporučený tlak v pneumatikách vašeho vozidla. Pravidelně tak měřte tlak pneumatikách , abyste se ujistili, že se s ním shodují.

3. Vyměňte pneumatiky

Mít sadu pneumatik speciálně pro zimní ježdění je samozřejmostí a v našich zeměpisných šířkách si bez zimních pneumatik neporadíte. Na letních byste v zimě totiž daleko nezašli. Zimní pneumatiky vám dávají vyšší bezpečnost na kluzkých vozovkách , lepší přilnavost k vozovce a vyšší stabilitu vozidla v zatáčkách.

Výměnu pneumatik byste tak neměli odkládat a přezout už tehdy, když se objeví první mrazy. Říká se, že pokud teplota klesne pod 7 stupňů celsia, měli byste jezdit na zimních pneumatikách. Nejenže zvyšujete svoji bezpečnost na cestách, ale takto se můžete vyhnout nemalé pokutě.

Pokud byste v zimním období jezdili na letních pneumatikách s malým dezénem, ​​policisté vám mohou uštědřit pokutu. Pamatujte také na to, že v určitých zemích je povinné mít zimní pneumatiky v určitém období bez ohledu na venkovní teploty.

4. Neotevírejte okna při mrazech

Před stažením oken počkejte alespoň 30 minut, než se vaše auto zahřeje. Za tuto dobu nastane rozmrznutí vody nahromaděné v těsnění oken a mechanických částech vašich dveří. Pokud se před stažením oken nenechá rozmrazit, může to způsobit poškození vašeho auta.

5. Při prvním náznaku sněhu vyměňte stěrače předního skla

Když se poprvé zatáhne a začne sněžit, vyražte ven a vyměňte stěrače předního skla na svém autě . Možná je budete potřebovat, abyste zůstali v bezpečí během neočekávané sněhové bouře, nebo když kolem vás přejde odhrnovač frkne na vaše čelní sklo hromadu špinavého sněhu.

Stěrače je dobré měnit alespoň jednou ročně a to právě na podzim, kdy se blíží zima. V letním období nejsou tak využívány a namáhány, jako právě v zimě.

6. Proveďte komplexní zimní údržbu vašeho auta

Ještě předtím, než udeří silné mrazy a začne sněžit, měli byste provést komplexní údržbu vašeho auta a připravit jej na zimu. Kromě výše zmíněných věcí nezapomeňte propláchnout kanálky do ostřikovačů a nalít do nádrže nemrznoucí směs.

Speciální pozornost věnujte brzdám a předem se ujistěte, že jsou v dobrém stavu, než vyrazíte na zimní cesty. V neposlední řadě nezapomeňte zkontrolovat baterii, protože chladné počasí může starou autobaterii odepsat a to iv takové situaci, ve které byste to čekali nejméně.

I s tímto vám rádi pomůžeme

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku